I min have vil jeg kun have pæne og rene fugle. Det giver mig meget arbejde med at afholde auditions, lave fuglebade og holde dem rene. Pyha! Men det er alt besværet værd, når min veninde udbryder: Ihhh, hvor har I pæne fugle!

Her er et udvalg af mine stentøjsfuglebade. Klik på billederne for at se dem i stor størrelse

En stor muslingeskal med kobberglasur – (privat eje):

img_1027

Jeg har muslingeskaller i flere størrelser. For mig er en muslingeskal et rigtigt fuglebad, fordi jeg kan huske at min mormor og morfar havde     et fuglebad i kolonihaven i form som en musling. Jeg tror, at det var af sten.

image

 

Og her er et med krystalglasur med kobberoxyd:

image

 

Og her er et fuglebad (privat eje), som jeg har lavet over et stort rabarberblad fra haven:

img_0532

 

Her er et fad med marmorering laver med farvede begitninger (privat eje):

IMG_0484

Min veninde Kristina kom forbi en uge i sommerhuset.  Det var superhyggeligt – vi keramikkede dagen lang og grillede om aftenen. Og der kom også god keramikkunst ud af besøget.

Da Kristina kom, var hun meget optager af keramikkunstneren Lotte Glob, så vi dedikerede en dag til inspiration af hende. Jeg trykkede et stort stykke bark ned i leret for at få de fine mønstre, og vred godt i det halvtørre ler, så jeg vidste, at der ville komme flotte revner med kik til den røde skærv. Se et råt fad jeg fik ud af det.

img_1049

Her er et fuglebad med min egen krystalglasur. Den er semiblank og meger velegnet til fuglebade, som står ude hele året, da glasuroverfladen er nem at renholde.

Duerne i haven er flinke brugere af badene, hvor de gerne ligger til opblødning i længere tid. Her sidder duemor med ungerne så pænt og artigt på række. Bemærk hvor vandkæmmede ungerne ser ud 🙂

img_1045

Ham her må vente lidt endnu før han må bade uden sine forældres opsyn:

img_1038