Mad må der til. God mad! Og den skal selvfølgelig serveres i stentøj for keramik klæder altså maden.

Og husk, når du vælger keramik, som skal bruges til fødevarer, at glasures skal være foodsafe – altså at der ikke lækker skadelige metaller fra glasuren, når eksempelvis en skål står med en syreholdig dressing natten over.

Min nye ynglingsglasur indeholder slet ingen skadelige metaloxyder – kun stoffer, som mennesker kan tåle. Så ingen bly, cadmium, mangan, nikkel, kobber etc. Der er heller ingen kobolt,  stains eller rutil i min glasur – og alligevel er glasuren blå! Og jeg brænder oxiderende – det vil sige i iltholdig atmosfære, for min ovn er en el-ovn.

Jeg har ikke hørt om andre, som laver blå glasur på denn måde. Skriv til mig, hvis du har erfaring med blå glasur uden brug af kobolt, stains eller rutil. Se nogle af mine skåle her:

img_1162

img_1163

Jeg laver også thekopper med denne glasur. Med jeg glaserer med hvid glasur inden i, for jeg synes, at the- og kaffekopper skal være hvide inden i. De bliver meger forskellige i farven alt efter hvordan brændingen er.

img_1143

img_1142

Jeg er lidt pjattet med den måde, hvorpå den yderste glasur løber lidt ned i den hvide glasur på indersiden og giver gyldne “jern-gardiner” rundt i kanten.

Klik for at forstørre billedet.

img_1165

img_1105

img_1050

IMG_1168

Ja det er mange af de samme kopper. Men jeg har også en stor familie, så nu er de alle afsat og i gode hjem.

Men man skal jo ikke blive fanatisk. Så jeg laver også kopper med hank.

img_1157

Så artigt de står på rad og række. Jeg bliver helt rørt – det er jo bare nogle små kopper – helt uden kande….

img_1156